קיבלתם זימון למכון הרפואי? כך תימנעו משלילת רישיון הנהיגה

אלפי ישראלים נשלחים לבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים מדי שנה, ומגלים לאחר מכן כי רישיונם נפסל באופן לא מוצדק. "מדובר בגוף מיושן ומסורבל שעושה לא מעט טעויות", אומר עו"ד ערן בן עמי שמתמחה בייצוג לקוחות מול המכון, אבל מבהיר: "אם יודעים כיצד להתנהל לפני הביקור במכון ניתן למנוע את הפסילה"
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

לא מעט נהגים בישראל נקלעו לסיטואציה שבה הרישיון שלהם היה בסכנת שלילה – בגלל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. זהו מכון אליו מופנים נהגים שיש חשש לגבי הכשירות שלהם לנהוג, בשל סיבות פיזיות ורפואיות. למכון יש את הסמכות להחליט על שלילת רישיון, ובכך לפגוע באופן משמעותי באיכות חיי הנהגים. אך מתברר שבמקרים רבים, פסילת הרישיון מתבצעת ללא הצדקה, בגלל טעויות אנוש או טעויות ביורוקרטיות. לכן, ליווי מקצועי צמוד יכול למנוע את הפסילה. 

"מדובר בגוף מיושן ולא טכנולוגי, שעובד שעתיים בלבד ואמור לתת מענה לאלפי אנשים", אומר עו"ד ערן בן עמי, המתמחה בדיני תעבורה. "המכון קורס תחת העומס, וזה גרם לטעויות קשות ועיכובים של חודשים רבים. מי שמנסה לבדו לברר מה קורה ולקדם את התהליך מוצא את עצמו מבזבז זמן רב בחיפוש מסמכים, בניסיון ליצור קשר טלפוני ועוד, בלי תוצאות. אך אם יוצאים לדרך בליווי של איש מקצוע שמכיר את התהליך והמכון, ויודע במה להתמקד – מגיעים במהירות לתוצאה טובה ואפקטיבית".

הכוונה והדרכה לקראת הבדיקה

מדי שנה, ישראלים רבים נשלחים לבדיקה במכון הרפואי. "יש מי שהרישיון שלהם נפסל על רקע נפשי, ואחרים שמקבלים פסילה בגלל סיבות רפואיות – למשל, קיבלו התקף אפילפסיה, עברו שבץ או אירוע מוחי – גם אם החלימו ממנו, או יש להם בעיות ראייה. בנוסף, מדובר גם באנשים שהרישיון שלהם נפסל לשנה או יותר בגלל נהיגה בשכרות או עבירת סמים, מי שצברו 72 נקודות בגלל עבירות תנועה והרישיון שלהם נפסל ל-9 חודשים, או מי שמבקש רישיון למשאית או לרכב ציבורי".

לדברי עו"ד בן עמי, שייצג אלפי נהגים ב-16 השנים האחרונות, "יש כמה דברים שיכולים לעזור בקיצור התהליך ובסיום מוצלח שלו, ללא שלילת הרישיון. גורם מקצועי שיעשה סדר, יוכל לסייע מאוד. כך למשל, אני עורך ללקוחותיי הכנה לקראת הבדיקות במכון, ועוזר להם להימנע מטעויות, וכך מגדיל את סיכויי ההצלחה שלהם במבחן. בנוסף, אני מטפל בתיאום בין המכון הרפואי, מכוני הבדיקה החיצוניים כמו קינן שפי ומדיטון, ומשרד הרישוי. התיאום הזה הכרחי כדי להימנע מעיכוב ביורוקרטי ארוך שיכול להגיע גם לשנה".

במידה והרישיון שלכם נמצא בסכנת שלילה או נפסל ע"י משרד הרישוי בהמלצת המכון הרפואי – אנא בחרו את אזור מגוריכם:

על חוסר היעילות של המכון הרפואי, מעיד הסיפור של י', שעבר אירוע מוחי ממנו החלים לחלוטין – אך משרד הרישוי החליט לשלול את רשיונו, בהמלצת המכון הרפואי, וללא שנערכה לי' בדיקה כלשהי. "הגשתי לבית המשפט המחוזי עתירה מנהלית נגד המכון הרפואי ומשרד הרישוי, וזה הוביל לעיכוב בהתליית הרישיון וזירוז תהליך הבדיקה. אחרי הבדיקה, ההמלצה להתלות את הרישיון של י' בוטלה, והוא קיבל אותו חזרה", מספר בן עמי.

"יותר קל למנוע, מאשר לתקן"

עו"ד בן עמי מדגיש כי "הליווי המקצועי חשוב לאורך כל התהליך, לא רק בשלב ההדרכה וההכוונה לבדיקות. יש מקרים שבהם לא עוברים את המבחן, ואז עולה הצורך להגיש ערר באופן מיידי, כדי לא להתחיל הכל מהתחלה ולחכות שוב תקופה ארוכה. במקרה כזה, חשוב עוד יותר להיות מיוצגים על ידי עו"ד מומחה, שיוכל גם להגיש עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי, אם יש צורך".

עו"ד בן עמי מחזיק בניסיון רב בייצוג מול המכון הרפואי ומשרד הרישוי, ומופיע לעתים קרובות בבתי המשפט הרלוונטיים. הוא חיבר את הספר "בנתיב הבטוח", העוסק בדיני תעבורה, מרצה על הנושא ואף לקח חלק בחקיקת דיני תעבורה. כל אלה מסייעים לו להשיג אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד, כאשר רוב הלקוחות שייצג קיבלו את הרישיון שלהם חזרה תוך זמן קצר – כולל במקרים שנחשבו אבודים. 

"למנוע את התקלה של שלילת רישיון במכון הרפואי, קל הרבה יותר מאשר לתקן אותה, וגם זול הרבה יותר", מסכם עו"ד בן עמי. "זה ההבדל בין ליווי וייצוג מקצועי מול המכון הרפואי, לבין התנהלות עצמאית של אדם שלא מבין את דיני התעבורה ולא מכיר את הנהלים והנפשות הפועלות". 

במידה והרישיון שלכם נמצא בסכנת שלילה או נפסל ע"י משרד הרישוי בהמלצת המכון הרפואי – אנא בחרו את אזור מגוריכם:

מי שקרא את הכתבה הזאת קרא גם:

הישארו מעודכנים

מעת לעת אנו שולחים עדכונים חשובים או כתבות מעניינות בתחום המשפט. אתם מוזמנים להצטרף לרשימת התפוצה שלנו