היית מעורב בתאונת דרכים קשה ומישהו מיקריך נפגע? הועפת בחוזקה מהאופנוע לאחר שנהג הרכב שמולך לא ראה את תמרור זכות הקדימה שהוצב לפניו? הרכב שנסע מאחוריך בלם בלימת פתע ו"נכנס" בך והשלכותיה של התאונה נותנות אותותיהן על חוליות הצוואר שלך? נפגעים יקרים, יש לכם זכויות, מגיע לכם פיצוי וראוי שתהיו מודעים לכך.
תביעות בגין תאונות דרכים- כיצד עושים את זה?
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע, כי נפגע בתאונת דרכים שנגרמו לו נזקי גוף רשאי לקבל פיצוי, זאת מבלי להתייחס לשאלה האם התאונה נגרמה באשמתו או לא. הפיצוי יינתן לנפגע על-ידי חברת הביטוח שביטחה את רכבו, לאחר שהגיש בקשה לקבלת פיצויים. כדי שהסיכויים לקבלת פיצוי יהיו גבוהים כמה שיותר, יש לשמור את כל המסמכים הנוגעים להתרחשות התאונה ולטיפולים הרפואיים שקיבל הנפגע אחריה וכן את כל פרטי הנהגים המעורבים בתאונה, כולל עדי ראייה שצפו במתרחש, במידה וקיימים כאלה.
הגשת תביעות בגין תאונות דרכים במטרה לקבל פיצויים מחברת הביטוח היא הליך לא פשוט, זאת בשל הבירוקרטיה והסרבול הפקידותי שמאפיינים אותו. מעבר לכך, חברות הביטוח עושות כל שלאל ידן כדי להערים קשיים על הנפגעים ועל מנת להימנע מלשלם להם פיצויים. על כן, רצוי לא להישאר "בודד במערכה" ולהיעזר בעורך דין שיוכל לנהל את כל תהליך התביעה באופן הראוי ולהדריך את הנפגע מרגע התרחשות התאונה באשר לצעדים שעליו לנקוט ובנוגע לכל הניירת והמסמכים שעליו לשמור כדי שניתן יהיה להשתמש בהם בעתיד בעת הגשת התביעה.
על הבלבול הקיין בין תפקידם של עורכי דין תעבורה לזה של עורכי דין דיני נזיקין