הניתוח השתבש, החולה מת – והמשפחה קיבלה פיצוי של 5.25 מיליון שקל

ע' נכנס לניתוח גב ולא יצא ממנו. אשתו ושתי בנותיו נותרו ללא אב המשפחה וללא יכולת לכלכל את הוצאות הבית. "הפיצויים במקרים אלו, מגיעים למיליוני שקלים לנפגעים ולבני משפחתם – שנאלצים להתמודד עם ההשלכות"
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

ע' מאזור הצפון, נכנס לניתוח גב, אך כבר בעת הליך ההרדמה, אירע כשל שהביא לפטירתו. הוכחת הרשלנות הרפואית במקרה זה, הובילה לפיצוי כספי לאלמנתו של ע' ולשתי בנותיו הקטנות, בסכום של 5.25 מיליון שקל.

"לצערי אנחנו עדים מדי יום לדוגמאות של רשלנות רפואית שזיכו אנשים בסכומים נכבדים של כסף בגלל תוצאות שלא ענו על הציפיות", אומר עו"ד סאמי אבו ורדה, בעל אחד מהמשרדים הגדולים בישראל בתחום הנזיקין. "כמובן שאין סכום כסף שיכול להקל על האובדן, אך לפחות עם ההשלכות הכלכליות יש דרך להתמודד", הוא מסביר.

מדי יום נכנסים אלפי אנשים בישראל למגוון של פרוצדורות רפואיות שאמורות להקל על כאבם ולעזור להם לשוב לחייהם. אך לא אחת, מטופלים יוצאים מניתוח או טיפול אסתטי ומרגישים שהתוצאות אינן עומדות בקנה אחד עם מה שהובטח להם, או שכלל לא היה שיפור במצבם – לעיתים אף החמרה.

לעמוד על זכויות המטופל בכל דרך

בניגוד למקרי תביעה אחרים, מקרים אלו דורשים התערבות של עורך דין מומחה בתחום, שיידע להתמודד מול סוללת עורכי הדין וחברות הביטוח שעומדות לצד בתי החולים או המרפאות. "אין אפשרות להגיש תביעה על רשלנות רפואית ללא ייצוג הולם של מי שמנוסה בתחום זה. השאיפה של מערכות הבריאות היא לסגור את העניין בשקט מאחורי דלתות סגורות כדי לא להוציא שם רע למקום או לרופא, אך חשוב לעמוד על זכויות המטופל בכל דרך ולקבל את מה שמגיע – לפני שמגיעים לפשרה.

"אנשים לא תמיד מבינים את משמעות הפגיעה בזמן אמת ואת ההשלכות שיכולות לקחת שנים בתחום הכלכלי והרפואי, פנייה לעו"ד מומחה שמכיר את ההליכים ואת השיטות של חברות הביטוח,  יכולה לשנות את סכומי הפיצוי בצורה משמעותית", מסביר סאמי אבו ורדה.

"אדם נכנס להליך רפואי רק בשביל לשפר את מצבו. אם הוא יוצא מההליך כשהוא מרגיש שמצבו לא הוטב, הוחמר, או אפילו שהתוצאה לא היתה כפי שציפה – מה שקורה הרבה בהליכים אסתטיים למשל – הוא זכאי לתבוע על רשלנות רפואית".

לבדיקת זכאותכם לפיצוי בגין רשלנות רפואית ענו על השאלון: מהו גילכם?

התינוק שנולד נאלץ לשאת במום כל חייו

עו"ד סאמי אבו ורדה, שמשרדו מתמחה בתביעות רשלנות רפואית בסכומים גדולים במיוחד, מסביר כי ישנם כמה מצבים בהם קיימת הבעיה; "ישנם מקרים בהם נגרם נזק לאיבר בריא – כמו למשל נזק שנגרם לעובר בריא לחלוטין בעת לידה רגילה, או בזמן ניתוח קיסרי – בשל כשלים בניהול מהלך הלידה. למרות הקושי מול הגורמים המטפלים – אסור לוותר על מה שמגיע. במקרים כאלה, מי שמצליח להוכיח רשלנות רפואית – זכאי לפיצויים של מיליוני שקלים.

"דוגמא אחרת ונפוצה מאוד, היא כאשר מומים עובריים לא מאובחנים בזמן והתינוק שנולד נאלץ לשאת את המום כל חייו, כשגם משפחתו כמובן צריכה לשאת בנטל, בסבל ובהשלכות הכלכליות של התמודדות כזאת. המחשבה שאבחון נכון היה יכול למנוע את הסבל העמוק הזה ראויה לפיצוי הולם.

"אוכלוסייה נוספת הסובלת מכך היא אנשים שאובחנו כחולים במחלות קשות – כמו סרטן, מחלות לב ושבץ מוחי – וצריך לבדוק שהאבחנה היתה מדויקת ולא ניתנה מאוחר מדי. אם היתה טעות או איחור באבחון, ייתכן שניתן לתבוע", הוא אומר.

הגדלת החזה הובילה להידרדרות נפשית

לדבריו, "בכל טיפול יש אפשרות לטעויות ושגיאות – וכך גם בטיפולים אסתטיים, כגון ניתוחים פלסטיים להגדלה או הקטנת חזה, יישור אף וכו', טיפולי לייזר כגון הסרת שיער או משקפיים, טיפולי שיניים אסתטיים ועוד. לא פעם, התוצאה שונה ממה שהובטח למטופלים מראש – ואפילו גרועה יותר מהמצב ההתחלתי.

סיפורה של ש' למשל, הסתיים בתביעה של מיליוני שקלים ממנתח פלסטי מפורסם. ש' עברה ניתוח להגדלת חזה, אך לאחר ששילמה ממיטב כספה התוצאה היתה עגומה ורחוקה מהתמונות שהוצגו לה בתחילת התהליך, וגרמה להידרדרות גם במצבה הנפשי.

לא תובעים את הרופא – אלא את חברת הביטוח שלו

"חשוב להדגיש שאנחנו לא תובעים את הרופאים עצמם – ברור שהם לא התכוונו לפגוע במטופל; אבל, לכל בית חולים או מרפאה יש חברת ביטוח שאחראית לפצות במקרה שנגרם נזק וצריך להתמודד איתן. לכן עדיף להצטייד בעו"ד שמכיר היטב את השיטה". ואכן, מרבית עורכי הדין במשרדו של סאמי אבו ורדה, ייצגו בעבר את הצד הנתבע – לכן הם מכירים היטב את דרכי הפעולה ויודעים לבחור באסטרטגיה הנכונה והפיצוי המתאים. המשרד, הוא כאמור אחד הגדולים והמובילים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית עם ניסיון של אלפי תביעות.

"אנחנו נעזרים בשירותיהם של מומחים רפואיים ידועים, שלחוות דעתם יש משקל מכריע בהצלחת התביעה וגובים שכר הטרחה רק על פי ההצלחה שלנו – ללא עלויות פתיחת תיק", מסכם עו"ד סאמי אבו ורדה ומדגיש, "חשוב למצות את הזכויות של המטופל ולא לוותר על תביעה. במקרה של פגיעה, הנפגע הוא בעל הזכות הכלכלית והמוסרית, הוא החזק במשוואה, לא חברת הביטוח ולא בית המשפט"

לבדיקת זכאותכם לפיצוי בגין רשלנות רפואית ענו על השאלון: מהו גילכם?

* הכתבה איננה מהווה תחליף לייעוץ משפטי

מי שקרא את הכתבה הזאת קרא גם:

הישארו מעודכנים

מעת לעת אנו שולחים עדכונים חשובים או כתבות מעניינות בתחום המשפט. אתם מוזמנים להצטרף לרשימת התפוצה שלנו